Omgaan met geld is niet perse heel moeilijk. We maken het moeilijk in ons hoofd om om te gaan met geld. Maak een gewoonte van deze regels dan komt het financieel helemaal goed.

Geef minder uit dan je verdient: Deze kon iedereen wel invullen. Toch begint het allemaal met deze simpele regel. Als je deze al succesvol weet toe te passen kom je al een heel eind. 

Geef jezelf haalbare doelen en blijf gemotiveerd: Of het nu spaardoelen of budget doelen zijn, stel doelen. Op deze manier kan je ergens naar toe werken en heb je iets voor ogen.

Maak boodschappenlijstjes om impulsaankopen te voorkomen: Je weet wat je gaat halen, namelijk wat er op je lijstje staan en meer niet.

Maak geen gebruik van creditcards: Creditcards zijn alleen maar heel gevaarlijk en er liggen tegenover het grote risico weinig voordelen. Vandaar dat er dus geen belangrijk reden is om dit wel te gebruiken.

Geef geen geld uit dat je nog niet hebt: Dit is ook weer een erg logische. Maar toch gebeurd het super dat mensen al geld hebben uitgegeven voordat ze het überhaupt op hun rekening hebben staan. Dit kan dan ook zorgen voor grote problemen.

Gebruik deze regels en raak er gewend aan en je zult zien dat je financiële vrijheid zal groeien en het aantal onnodige producten thuis zal afnemen.