Wil jij alles weten over de verschillende soorten autobanden? Dan kun je in deze blog je hart ophalen. We gaan verder in op de verschillende type autobanden die geschikt zijn voor elk seizoen. In de herfst en winter wil je namelijk andere banden op je auto laten monteren dan tijdens de lente en zomer. Het weer speelt een belangrijk rol in de remweg van een voertuig. Het kiezen van de juiste autoband is erg belangrijk om te besparen. Nieuwe autobanden die goed uitgelijnd en gebalanceerd zijn zorgen ervoor dat je voordelig kunt autorijden. 

Zomerbanden

Van begin april tot en met eind oktober is het verstandig om voor de ‘normale’ band te kiezen. Zomerbanden hebben in de zomerse maanden, boven de 15 graden Celsius, veel betere prestaties dan een winter- of allseason band. Door het profiel en de rubbersamenstelling is een zomerband beter geschikt voor hoge snelheden en bieden de banden een optimale prestatie op zowel nat als droog wegdek ook zorgt een zomerband voor een lager brandstofverbruik dan winter of all season banden dit kan wel tot 7% schelen.

Winterbanden

Autobandenspot.nl heeft het grootste en goedkoopste winterbanden assortiment van de Benelux! Bij ons ben je aan het juiste adres voor de scherpste prijzen en het grootste aanbod. Niet te veel betalen en toch dezelfde kwaliteit, kies dan voor de beste winterbanden van Royaalbanden. Voor elke auto hebben wij de juiste winterbanden, velgen en bijpassende accessoires. Van Audi tot BMW tot aan Volkswagen wij hebben het direct op voorraad vanuit de fabriek. Wij kopen onze banden en velgen direct groot in bij de fabrikanten en hierdoor kunnen wij je de banden en velgen voor de scherpste prijzen aanbieden. Wanneer je advies nodig hebt bij de keuze van de juiste winterbanden, velgen of accessoires dan staat onze klantenservice uiteraard voor je klaar.

Wanneer wisselen naar winterbanden?

Voordat u het weet daalt de temperatuur onder 10°C en dan presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Het wisselen van winter- naar zomerbanden is daarmee essentieel voor de verkeersveiligheid. Circa twintig procent van de automobilisten rijdt op winterbanden. Uitgaand van een wagenpark van zo’n acht miljoen auto’s in Nederland, gaat het dus om ongeveer 1,6 miljoen banden wissels. Gelukkig zien consumenten steeds vaker winterbanden en zomerbanden als een noodzakelijke voorziening voor hun veiligheid op de weg. Om die veiligheid te garanderen, moeten de zomerbanden wel op tijd terug gewisseld worden naar winter. De bandenwissel is essentieel voor de verkeersveiligheid.

All-season banden

De naam van de autoband zegt het eigenlijk al. Deze band is geschikt voor alle weertypes. De all season band beschikt over alle belangrijke eigenschappen van een zomer-, en winterband. De combinatie van het profiel en het rubbermengsel zorgen voor een goede en veilige autoband voor alle weersomstandigheden. Deze banden passen zich gemakkelijk aan de weersomstandigheden en de omstandigheden van de weg aan.