Geld is gemaakt om uit te geven. Dit is een aanpak die veel jongeren maar ook gezin hanteren. “Geld moet rollen, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt. Maar als je geld niet uitgeeft gebeuren er ook mooie dingen.

Geld over de balk smijten kan iedereen. Het is namelijk niet zo heel moeilijk om te doen. Overal waar je komt en kijkt zijn er mogelijkheden om je geld uit te geven. Dan hebben we het over de fysieke mogelijkheden. Online is het helemaal simpel om je geld uit te geven een pare simpele knoppen en er wordt al een product naar je opgestuurd.

Je geld niet over de balk smijten is dus meer een prestatie geworden door al deze verleidingen. Als je voor jezelf deze verleidingen ziet en probeert te weerstaan wordt het leuker. Steeds meer dingen vallen je op en je maakt er een soort spel van om niks te kopen en als je iets koopt, dan doe je dat voor een zo laag mogelijk bedrag.

Wanneer je spelletje gaat inzien wordt je er steeds beter in en ga je voor jezelf een soort van competitie aan. Op deze manier ben je blij met elke euro die je niet uitgeeft. Natuurlijk lukt dit niet altijd want de marketeers die spullen aan jouw willen verkopen zijn ook niet dom. Hoe meer geld ik vooral niet uitgeef hoe blijer mijn portemonnee is. En hoe hoger je spaarsaldo uiteindelijk wordt, als uiteindelijke doel.